Λικέρ Καρύδι

Λικέρ Καρύδι

10 πράσινα μικρά καρύδια

1 κιλό ζάχαρη

1 λίτρο κονιάκ

10 γαρύφαλλα

5 κανέλλας

Για να φτιάξουμε το λικέρ καρύδι πρέπει να μαζέψουμε τα καρύδια τον Απρίλιο, πριν αρχίσει να σκληραίνει εσωτερικά και να δημιουργεί φλοιό. Πρέπει να είναι τρυφερά,

μικρά και πράσινα. Τα πλένουμε καλά με άφθονο νερό (γιατί μπορεί να έχουν ψεκάσει στην περιοχή που τα μαζέψαμε)και τα χαράζουμε.

Χρησιμοποιούμε ένα γυάλινο, διάφανο, μεγάλο δοχείο με καπάκι και βάζουμε μέσα τα καρύδια, τη ζάχαρη, τις κανέλλες και τα γαρύφαλλα, τα αφήνουμε στον ήλιο για 10 μέρες. Υπολογίζουμε 3 φορές την ημέρα να ανακινούμε καλά το βάζο. Προσοχή δεν ξεχνάμε κάθε φορά που ανακινούμε το βάζο να ανοίγουμε το καπάκι για λίγα δευτερόλεπτα, γιατί η ζάχαρη βράζει από τη ζέστη και μαζί με τα υγρά από τα καρύδια δημιουργούν ζύμωση. Με τη ζύμωση δημιουργούνται αέρια και υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί το βάζο. Το ίδιο συμβαίνει και τις πρώτες μέρες που βάζουμε το κονιάκ. Μετά από 10 μέρες συμπληρώνουμε το κονιάκ και αφήνουμε να γίνει η ζύμωση των υγρών για 20 μέρες περίπου.

Το λικέρ καρύδι είναι έτοιμο, μπορούμε να στραγγίσουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια με κάποιο τουλουπάνι και να σφραγίσουμε το λικέρ μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>